Олександр Ревега: Фінансування військових госпіталів потрібно збільшувати

Збільшення розміру видатків для військових госпіталів – це нагальна потреба часу, переконані представники житомирської команди партії  “Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павло Журбенко та Олександр Ревега. Головний лікар обласного госпіталю для ветеранів війни Павло Журбенко особисто опікується вирішенням цього питання, адже з проблемою невідповідності видатків та теперішніх цін щодня зустрічається особисто. «Нині середній показник видатків на медикаменти на один ліжко-день у госпіталях України складає 40 грн, на харчування – 35 грн, що зовсім не відповідає потребі», – констатує Журбенко.

 Ще восени минулого року було відповідне доручення Кабміну та протокольне рішення Адміністрації Президента України, згідно з якими визначено завдання щодо необхідності організації в лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни належної психологічної реабілітації учасникам АТО. Виконання цього завдання потребує значного збільшення видатків на харчування та медикаменти на одного хворого на один день. Розміри фінансування є незмінними ще з 2008 року. «За вісім років економічна ситуація суттєво змінилася не у кращий бік. Саме тому назріла необхідність збільшення фінансових видатків на госпіталі по всій державі. Тим паче, що восени минулого року міністерство охорони здоров’я вже навіть розробило проект Постанови Кабміну, яким передбачалося збільшення фінансування на медикаменти до 60 гривень на один ліжко-день, та на харчування — до 55 гривень. Але ця Постанова не прийнята й досі», – говорить народний депутат  України Олександр Ревега.

 З цього приводу О.Ревега вже направив відповідне звернення до Міністерства охорони здоров’я. Окрім того, найближчим часом нардеп зініціює внесення змін до законодавства, які стосуватимуться збільшення видатків на фінансування госпіталів для ветеранів війни та відповідальності державних органів за належне виконання цих завдань.