Житомирська «Солідарності» привітала новообраних голів ОТГ з перемогою

Очільник житомирської «Солідарності» Олександр Рабінович привітав новообраних голів об’єднаних територіальних громад, які йшли на вибори 23 грудня від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

«Результати виборів в ОТГ – це свідчення того, що реформа децентралізації має підтримку і активно розвивається. Наша команда працює у цьому напрямку. Всі обрані голови – це люди, які мають управлінський досвід, знають проблеми громади і розуміють, в якому напрямку їм необхідно рухатися», – зазначив Олександр Рабінович.

Серед вищезгаданих переможців представники трьох ОТГ – Тарас Яригін у Швайківській громаді, Олександр Черешнюк у Вчорайшенській та Галина Кудлай у Райгородській.

Галина Кудлай розповіла, що, насамперед, сформує сильну команду. І лише разом з жителями сіл прийматиме важливі рішення:

«Я пишаюся своїми виборцями і посадою, на яку мене обрано. Це нелегкий крок, але я дуже хочу допомогти і підняти всю Райгородцьку громаду, аби ми процвітали надалі, була прозора освіта і медицина, розвивалася культура, тому що села насправді занедбані. Роботи багато, я сильна, маю дуже гарну підтримку. Сподіваюся, що мені буде не соромно дивитися в очі виборцям».

Новообраний голова Тарас Яригін, попри досить молодий вік, вже займав посаду Швайківського сільського голови, де показав гарний результат своєї роботи, чим і виправдав довіру односельчан. Тепер мешканці сіл, які входитимуть до громади, можуть також розраховувати на такі покращення. Адже у Швайківці зроблено дорогу, освітлення, завершено ремонт будинку культури за залучені кошти з Фонду регіонального розвитку, реконструйовано зупинку тощо.

«Я коли йшов на посаду сільського голови, ставив перед собою задачу розбудувати своє село. Сьогодні, ставши головою об’єднаної громади, розумію, що це дуже велика відповідальність, але я прийшов зі своєю командою, щоб зробити нашу громаду кращою, будувати і залучати інвестиції», – сказав він.

Олександр Черешнюк також поділився враженнями від виборчого процесу. Адже Ружинщина – це єдиний район області, де досі не було створено ОТГ:

«Ми чекали цих виборів і все робили для того, щоб вони відбулися. Значення децентралізації має велику позитивну сторону – дається більше повноважень людям, громада сама може визначати свій подальший розвиток».

Загалом перші вибори відбулися у шістьох об’єднаних територіальних громадах Житомирської області. Під час них зафіксовано несуттєві порушення, які не вплинули на результати.